Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rokus van Iperen nieuw lid raad van commissarissen Prinses Máxima Centrum

Redacteur Zorgvisie
Rokus van Iperen zal per 1 januari 2019 voorzitter worden van de raad van commissarissen van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Op 13 juli hebben het UMC Utrecht, de VOKK en SKION ingestemd met de voordracht.
Zorgvisie magazine, nr. 7, 2018
Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Foto: Herbert Wiggerman

Van Iperen was CEO van OCE tot aan de overname door CANON. Daarna is hij tot 2018 CEO van CANON EMEA geweest. Rokus van Iperen vervulde voorheen al toezichthoudende rollen als voorzitter bij onder meer Maastricht UMC+ en Technische Universiteit Eindhoven. Hij kiest nu voor het Prinses Máxima Centrum door ‘het grote maatschappelijke belang’ van het centrum, ouders en samenleving.

Groot belang

Van Iperen zal Wout Dekker opvolgen als voorzitter van de raad van commissarissen. Dekker was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het Prinses Máxima Centrum en was tevens de eerste voorzitter van de raad van commissarissen. De koers van de organisatie en de bouw van het centrum is tijdens zijn voorzitterschap bepaald en gerealiseerd.

Dekker vindt het net als Rokus van Iperen belangrijk dat de organisatie een ‘heldere en inspirerende’ visie op de toekomst heeft.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.