Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ronald Schmidt in toezicht Dianet

Mark van Dorresteijn
Ronald Schmidt is per 1 januari toegetreden tot de raad van toezicht van Dianet, het kennis- en expertisecentrum op het gebied van dialyse.
Ronald Schmidt is toegetreden tot de raad van toezicht van Dianet.
Ronald Schmidt is toegetreden tot de raad van toezicht van Dianet. - Foto: Dianet

Schmidt is sinds 2012 Directeur Verpleging en Verzorging bij Cordaan. Hij heeft een achtergrond in de ouderenzorg en begon zijn carrière als verpleeghuisarts bij de Stichting Sint Jacob. Verder is Schmidt actief op de (door)ontwikkeling van GRZ, in samenwerking met enkele andere pioniers op het gebied van geriatrische revalidatie. Ook zat hij in de Ondernemingsraad van de Stichting Sint Jacob.

Motivatie

De nieuwe toezichthouder koos na zijn studie geneeskunde voor de ouderenzorg, omdat je volgens hem in beeld komt in iemands leven, op het moment dat die persoon het meest kwetsbaar is. ‘Je hebt patiënten ook langere tijd onder je hoede en dat spreekt mij aan.’ Hij heeft affiniteit met mensen met een chronische ziekte en voelt daarbij een enorme verantwoordelijkheid. ‘Je kan zoveel impact op iemand hebben. Op een goede manier, maar ook met gevaar voor beschadiging.’

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.