Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Ronnie van Diemen wordt Inspecteur-generaal IGZ

Mark van Dorresteijn
Ronnie van Diemen is per 1 december 2012 benoemd tot Inspecteur-generaal van de Inspectie voor de Gezondheidszorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Ronnie van Diemen wordt Inspecteur-generaal IGZ

Zij volgt hiermee Gerrit van der Wal op die afgelopen zomer met pensioen is gegaan. Momenteel wordt de functie nog waargenomen door Jan Willem Weck.

Van Diemen

Van Diemen is sinds oktober 2008 werkzaam in GGZ Oost Brabant waar zij bestuursvoorzitter is. Ook bekleedt zij diverse nevenfuncties op het gebied van de kwaliteit van medische zorg en het medisch en verpleegkundige opleidingscontinuüm. Daarvoor was zij onder andere afdelingshoofd-opleider kindergeneeskunde in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. In 2003 maakte zij de overstap naar het VUmc in Amsterdam waar zij een aantal functies heeft bekleed waaronder directeur van het instituut voor onderwijs en opleiden, hoogleraar ontwikkeling en kwaliteit medisch onderwijs en opleiding en landelijk leider van een groot project rond de innovatie van de medisch specialistisch vervolgopleidingen.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter )

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dit bericht verdient toch enige aanvullende informatie. De heer Van der Wal zei dat ie met vervroegd pensioen ging nadat de Ombudsman een vernietigend rapport over ernstig disfunctioneren van de IGZ naar buiten bracht. Aanleiding was het overlijden van een baby in een Gronings ziekenhuis.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.