Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Roos Leber nieuw bestuurslid Amphia

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Amphia Ziekenhuis in Breda krijgt een nieuwe bestuurder.
Leber.Roos.Amphia.jpg

Leber begint op 1 september dit jaar. 

Programmadirecteur

Zij volgt Ernst Hoette op die dan na acht jaar bijna met pensioen gaat. Hoette (64) blijft in deeltijd als programmadirecteur verbonden aan het Amphia Ziekenhuis. Hij gaat leiding geven aan een grootschalig vernieuwbouwproject. 

Amphia

Roos Leber wordt binnen Amphia verantwoordelijk voor Finance en Control, Informatie en Medische Technologie, Medische en Bedrijfsinformatie, Zorgcontractering, Inkoop en een deel van het zorgbedrijf. 

Zorgervaring

Zij werkte hier voor in als Directeur Financiën en Control en Directeur Administratieve Dienstverlening in het AMC Amsterdam. In die functie was zij verantwoordelijk voor het tot stand brengen en implementeren van het financiële beleid van het AMC. Daarvoor werkte Leber onder meer het Universitair Medisch Centrum Utrecht, ABN AMRO en het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.