Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Roos van Erp bestuursvoorzitter St. Franciscus/Vlietland

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Roos van Erp-Bruinsma (1960) is de nieuwe bestuursvoorzitter van de Sint Franciscus Vlietland Groep. Zij volgt interimbestuurder Leo Schoots op die na bijna een jaar weer vertrekt.
Roos van Erp bestuursvoorzitter St. Franciscus/Vlietland
Foto: Sint Franciscus Vlietland Groep

Van Erp begint op 24 november.

Topbestuurder

Zij heeft ruime ervaring als bestuurder van grote en sterk veranderende organisaties. Van Erp bekleedde bestuurlijke functies bij onder meer KPMG, Connexxion en was secretaris generaal van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ze studeerde bedrijfskunde aan de HTS in Groningen en bouwkunde aan de HTS in Leeuwarden. In Rotterdam gaat zij mede vormgeven aan de fusie tussen het Sint Franciscus Gasthuis en het Vlietland Ziekenhuis.

Sint Franciscus Vlietland Groep

In 2012 is de Sint Franciscus Vlietland Groep ontstaan uit de fusie van het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam en het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. Haar mede bestuurders zijn Karen Kruijthof en heer Mark Janssen. De ziekenhuisgroep verwacht veel van haar als leider van grote veranderingen en het onderhouden van de complexe relaties binnen de ziekenhuiswereld.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.