Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ross draait korting verpleeghuizen terug

MAARSSEN - Het besluit dat het College Tarieven Gezondheidszorg heeft genomen over de verdeling van het geld voor de verschillende verpleeghuiscliënten is voor een groot deel teruggedraaid. Dit naar aanleiding van een motie van het CDA.

Woordvoerder Vietsch: “Eerder stelde de staatssecretaris 95 miljoen extra beschikbaar voor zware verpleeghuiscliënten. Maar dat leidde tot vermindering van het budget van andere verpleeghuizen en was niet gewenst. Gelukkig heeft de staatssecretaris dit rechtgezet voordat het is ingevoerd”. Ross stelt alsnog tien miljoen euro beschikbaar voor deze specifieke griep patiënten.

Kortingen

CDA woordvoerder Vietsch: “We zijn blij met het besluit. Het Rheumaverpleeghuis te Rotterdam werd bijvoorbeeld met 600.000 euro gekort per jaar en ook het verpleeghuis met comacliënten te Capelle a/d IJssel werd met circa 200.000 euro gekort. Deze kortingen zijn teruggedraaid”.

Motie

Naar aanleiding van de motie van het CDA over zorgzwaarte financiering heeft Staatssecretaris Ross besloten de beleidsregel van het CTG te wijzigen door de korting voor de bestaande cliëntengroepen ongedaan te maken. (ZorgVisie)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.