Rotte appels zijn een bedreiging voor ons zorgstelsel’

Onlangs portretteerde de Volkskrant de nieuwe ggz-instelling Vitalis, die yoga, massage en meditatie aanbiedt als deel van een psychiatrische behandeling en dat wil laten betalen uit de zorgverzekering. Wij menen dat dergelijke zorgaanbieders een bedreiging vormen voor de houdbaarheid van ons zorgstelsel.
Geel_Jacobine450.jpg
Jacobine Geel

We hebben in Nederland een uitstekende gezondheidszorg. Met elkaar betalen we daar veel geld voor: alleen al voor de Zorgverzekeringswet jaarlijks zo’n 46,5 miljard euro. Solidariteit is een kernwaarde van ons zorgstelsel. Iedereen die zorg nodig heeft kan daar gebruik van maken en betaalt eenzelfde nominale premie: arm of rijk, oud of jong, gezond of ziek. In de praktijk betekent dat dat mensen die geen of weinig zorg nodig hebben meebetalen aan de zorg voor mensen die wel een groter beroep op zorg moeten doen. Dat is een groot goed en moet vooral zo blijven, vinden wij.

Verantwoord met zorg

0
98

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.