Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Rotterdam krijgt huishoudelijke zorg naar Zeeuws model

Negen organisaties hebben voorlopig de huishoudelijke verzorging in Rotterdam gegund gekregen. De aanbesteding heeft plaatsgevonden op basis van een vaste prijs naar Zeeuws model.

De organisaties die vanaf eind april 2009 de huishoudelijke verzorging in natura aan Rotterdammers mogen gaan aanbieden zijn: Careyn BV, Combinatie Agathos/Zorggroep Rijnmond, Combinatie Humanitas, De Stromen Opmaat Groep, Maatschappelijk Ondersteunings Bureau (MOB), Thuiszorg INIS BV, Thuiszorg Rotterdam BV, Thuiszorg Service Nederland en Stichting Zorgbedrijf Den Haag. Dit is de uitkomst van de aanbesteding in het kader van de Wmo waarbij de organisaties niet hoefden te concurreren op prijs. De gemeente is hiertoe overgegaan om financiële en personele problemen bij de aanbieders, zoals die zich als gevolg van de vorige aanbesteding in 2006 hebben voorgedaan, te voorkomen.

Huishoudelijke zorg

Een vaste prijs zorgt voor duidelijkheid en rust bij aanbieders, thuishulpen en klanten. Verantwoordelijk wethouder Jantine Kriens is tevreden. De klant kan kiezen uit negen organisaties die alle huishoudelijke verzorging leveren volgens de kwaliteitseisen die de gemeente Rotterdam stelt. “Gezien de voorlopige uitkomst van de aanbesteding kunnen klanten, als zij dat willen, gebruik blijven maken van hun huidige, vertrouwde aanbieder.” De gemeente verwacht de gunning in februari of maart definitief te kunnen maken. (Zorgvisie – Berber Bast)

Lees ook:

Zaken op orde – Omring tegen Hoorn

Aanbesteding in Ede verloopt moeizaam

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.