Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdam wil minder contracten jeugdzorg

Redacteur Zorgvisie
Van contracten met tachtig jeugdzorgaanbieders teruggaan naar dertien. Dat is het doel van de gemeente Rotterdam. Volgens de gemeente moet er een einde worden gemaakt aan de versnippering van de zorg in de regio Rotterdam-Rijnmond.
Jeugdzorg-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Er zijn op dit moment tachtig organisaties die 800 verschillende vormen van jeugdhulp leveren in de regio. Daarnaast hebben de gemeenten in Rotterdam-Rijnmond zelf ook nog contracten afgesloten. Volgens de gemeente Rotterdam leidt dit ertoe dat de verschillende partijen soms langs elkaar heen werken. Door het aantal jeugdzorgaanbieders flink terug te schroeven moet er een plan per gezin kunnen worden gemaakt, waarbij één partij de regie heeft. De regiogemeenten willen in elk geval contracten blijven afsluiten met Yulius, Parnassia, Pameijer en Horizon, meldt het AD.

Kort gedingen over minder contracten
De lokale wethouder, Hugo de Jonge, zegt in de krant dat het ‘onvermijdelijk, maar niet onoverkomelijk’ is dat er door de nieuwe aanpak zorgaanbieders gaan afvallen. Maar volgens hem gaat het daarbij vooral om kleine partijen die aan weinig kinderen zorg leveren. De Jonge denkt dat deze partijen uiteindelijk alsnog zullen worden ingeschakeld door andere aanbieders die de regie krijgen. De kleinere partijen in de regio zijn het hier echter niet mee eens. Volgens het AD hangen de gemeenten dan ook al verschillende kort gedingen boven het hoofd van aanbieders die de beslissing willen aanvechten. 

Dossier Zorginkoop
Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier zorginkoop.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.