Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Rouvoet: ‘Meer fusies verzekeraars onwenselijk’

Voorzitter André Rouvoet van koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) zegt dat er een grens is aan het aantal overnames dat kan plaatsvinden binnen de branche van de zorgverzekeraars. Dat zegt Rouvoet in een interview met Zorgvisie dat aanstaande vrijdag verschijnt.
Rouvoet: 'Meer fusies verzekeraars onwenselijk'

In het interview in het meinummer wordt Rouvoet gevraagd naar de overname van zorgverzekeraar De Friesland door Achmea. De fusie is volgens de voorzitter de eigen zaak van die ondernemingen. ‘Maar ik signaleer wel dat er een grens is aan de hoeveelheid overnames die kunnen plaatsvinden binnen onze sector. Het is in het belang van de branche om hier een heldere visie over te hebben. Dit punt heb ik voor mijn aantreden dan ook met de leden besproken. Zij bewandelen als private instellingen een pad op de grens met het publieke domein. Dan moet je zorgen dat je niet door eigen handelen opgeslokt wordt door het publieke. Een teveel aan fusies effent het pad naar meer overheidsbemoeienis en dat willen ze niet als private ondernemingen.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © ANP Evert-Jan Daniels)

Lees meer:

ZN-voorzitter Rouvoet: Samson wil terug naar ziekenfonds

Rouvoet vindt beloning managers jeugdzorg terecht

ZN-voorzitter Rouvoet: Samsom wil terug naar ziekenfonds

4 REACTIES

  1. Geheel eens met dame en heren. De gecultiveerde monocultuur Friesland toont de overbodigheid van een lokale NMa aan. Een agentschap namens Brussel is voldoende. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren wanneer Menzis en VGZ de eventuele fusiewens poneren. Of Achmea / Eureko en CZ. Over twee jaar gewoon 2 ziekenfondsen en een particuliere bovenbouw voor diensten en als een aanvulling op het dramatisch afgeslankte basispakket. De stap naar een witte verzekeraar met de publieke zorgbekostiging is dan heel makkelijk gemaakt. Om voor de leuke, snelle , exotische en kostbare zaken aan te kloppen bij door Shell , Duitse verzekeraars en anderen geïnitieerde zorg assuradeuren . Een vorm van PPS , waar de “s” voor scheiding staat. Met sterk beperkte basis aanspraken wordt de bovenbouw premie op deze wijze de eigen bijdrage. Over 5 jaar is het zover. En dit alles gevoegd bij de nieuwe afrekenvariant op basis van het geleverde resultaat. Op preventie gericht leven wordt een besparend alternatief.

  2. Lees alle reacties
  3. Kijkend naar wat er nu gaande is , verwacht ik dat op niet al te lange termijn in Europa incl. NL een paar Zorgverzekeraars over blijven. Dit in het belang van de farmaceutische industrie en de leveranciers van medische apparatuur. Brussel heeft het te veel over Kosten/Baten analyse en de samenhang ervan plus Europa vergrijst. Wat is het alternatief ? Samenwerken in Europa !. Graag een antwoord van de Politiek.

  4. Tja… als deze fusie toch zou komen kan de NMA het niet nalaten deze eerst te toetsen. Dat weet Rouvoet wrs ook, dus wat de waarde van deze boodschap is?
    Met de overname van De Friesland door Achmea zat de NMA mooi een andere kant te kijken en kan dat zich geen tweede keer permiteren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.