Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Rouvoet wil langer durende zorgpolis

André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, vindt dat een zorgverzekeringspolis langer moet lopen dan een jaar. Dat geeft volgens hem meer rust, zegt hij in een interview in de NRC.
rouvoet400.jpg

Volgens Rouvoet zijn zorgverzekeraars er voorstander van als niet ieder jaar meer van ziektekostenpolis wordt gewisseld. ‘Moeten we niet toe naar polissen die langer lopen dan één jaar? Nu zitten we ieder jaar weer te zoeken en te kijken of we ergens een paar euro goedkoper uit kunnen zijn. Dat is nog best lastig’, volgens de oud-leider van de ChristenUnie is een langer durende zorgpolis beter omdat verzekeraars vaker meerjarenafspraken met ziekenhuizen maken.

Natuurlijke pispaal
Rouvoet gaat in het interview met NRC ook in op de beweging om zorgverzereraars af te schaffen en een nationaal zorgfonds in te voeren. ‘Ik begrijp dat zorgverzekeraars in het defensief zitten. Zij hebben de rol gekregen om zorg tegen de beste prijs en kwaliteit in te kopen. Zij gaan vooral over het geld en moeten ‘nee’ verkopen. Dat is een lastige rol, een ondankbare wettelijke taak, daar moeten we niet over zeuren. Wij zijn de natuurlijke pispaal.’

Nationaal Zorgfonds
Rouvoet wil tegelijkertijd voorkomen dat er onterechte ideeën over de verzekeraars ontstaan. In de aanloop naar de verkiezingen is er debat over het nut en de noodzaak van de zorgverzekeraars ontstaan. Het initiatief van de SP voor een Nationaal Zorgfonds, een plan waarbij het hele zorgstelsel in Nederland op zijn kop gaat en de verzekeraars verdwijnen, kreeg al een kwart miljoen steunbetuigingen. Veel van de onvrede gaat over zaken waar zorgverzekeraars niets mee van doen hebben, benadrukt Rouvoet. ‘De hoogte van het eigen risico, de systematiek van declaraties of de inhoud van het basispakket? Dat zijn allemaal onderwerpen waar de wetgever over gaat. (NRC)

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

1 REACTIE

  1. Misschien kan de heer Rouvoet dan ook zijn leden vragen om niet elk jaar het aanbestedingscircus voor zorgaanbieders te houden en toe te gaan naar meerjarige contracten. Als we dat afschaffen, kan het eigen risico naar 0. Miljarden gaan er aan op elk jaar.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.