Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruurd Jan Roorda nieuwe bestuurder Zaans Medisch Centrum

Redacteur Zorgvisie
Ruurd Jan Roorda is benoemd als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Zaans Medisch Centrum. 'Het verheugt mij om de komende jaren in het Zaans Medisch Centrum mijn bijdrage aan de zorg te mogen leveren', aldus Roorda.
Ruurd Jan Roorda

Per 1 september vormt Roorda met Marian Zoodsma de Raad van Bestuur. Hij volgt hiermee Wouter van der Kam op, die per 1 augustus overstapt naar de Saxenburgh Groep.

Achtergrond

Ruurd Jan Roorda is momenteel werkzaam als interim bestuurder bij MC Slotervaart en bij Livio. Hij heeft een achtergrond als kinderarts en heeft jarenlange bestuurlijke ervaring. Zo was hij bestuurder bij de Tergooi ziekenhuizen en de Sint Anna Zorggroep. Tevens heeft hij diverse bestuurlijke posities bekleed in de ziekenhuissector, onder andere bij de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen.

Maximale inzet

De Raad van Toezicht is blij met zijn komst en vertrouwt op een goede samenwerking met de medewerkers en de medische staf van het Zaans Medisch Centrum. ‘Ik ga mij maximaal inzetten om binnen en buiten het Zaans Medisch Centrum een succesvolle bijdrage aan de zorg ten behoeve van de patiënt te leveren’, aldus Roorda.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.