Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruwaard van Putten Ziekenhuis zoekt extern deskundige

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse zoekt een externe deskundige die als voorzitter van een regieteam de door de inspectie opgelegde maatregelen moet gaan uitvoeren. Dat meldt de raad van bestuur van het ziekenhuis in een persbericht.
Ruwaard van Putten Ziekenhuis zoekt extern deskundige

IGZ

De raad van bestuur zal, zoals de IGZ heeft verzocht, eerst hoor en wederhoor met de cardiologen en de medische en verpleegkundige staf organiseren over de conclusies van het IGZ-onderzoek. De raad van bestuur is daar inmiddels mee begonnen.

Regieteam

Een regieteam, waarin het bestuur zitting heeft, zal nader onderzoek doen naar de sterftecijfers op de afdeling Cardiologie en nog enkele, in samenspraak met de IGZ, nader te bepalen andere afdelingen over het jaar 2010 en 2011. Op basis van de uitkomsten van deze onderzoeken zal de raad van bestuur nazorg verlenen aan betrokkenen. Dit zal volgens het ziekenhuis enige tijd in beslag nemen.

Handelwijze

Ook onderzoekt het regieteam de handelwijze in het ziekenhuis rondom het levenseinde van patiënten. De raad van bestuur heeft de landelijke regelgeving hierover nadrukkelijk besproken met de medisch specialisten en zal toezien op de naleving daarvan.

Supervisie

Tot slot worden de afspraken rondom de supervisie op de arts-assistenten bekeken en waar nodig aangescherpt.

Onder toezicht

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis is voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld door de IGZ. Aanleiding is een onderzoek naar de afdeling Cardiologie, omdat het sterftecijfer daar in 2010 boven het landelijk gemiddelde lag. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © IGZ)

Lees meer

Ruwaard van Putten onder verscherpt toezicht

Cardiologie Ruwaard van Putten per direct gesloten

Van Zoelen voorzitter Ruwaard van Putten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.