Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties15

Ruziënde directeuren verlaten Dichterbij

De directeuren Peter Verbraak en Marius van den Hoogen verlaten de zorgorganisatie voor mensen met een beperking Dichterbij. Van den Hoogen deed dat in goed overleg terwijl Verbraak via de kantonrechter zijn dienstverband heeft beëindigd. Hij krijgt een ontslagvergoeding van 322.400 euro mee.
Ruziënde directeuren verlaten Dichterbij

Volgens de communicatieadviseur van Dichterbij Bart Janssen komt met het afscheid van beide directeuren een eind aan een conflict in de directielaag van het bedrijf. Deze discussie begon dit voorjaar toen de top ging afslaken en van achttien directeuren naar zes. ‘Dat besluit werd in eerste instantie unaniem ondersteund door alle directeuren’, schrijft Janssen. ‘Verbraak keerde zich echter tegen die afslanking van de top nadat hij te horen kreeg dat hij geen deel zou uitmaken van de nieuwe zeskoppige kerndirectie. Dat leidde in de media tot harde verwijten richting raad van bestuur.’ De kantonrechter oordeelt daarbij dat ‘beide partijen een verwijt valt te maken voor de verstoring van de arbeidsrelatie’.

Conflict

Voorzitter Frank Holtman van de raad van bestuur van Dichterbij betreurt de hele gang van zaken die de beeldvorming over de zorgorganisatie geen goed heeft gedaan en ook voor nogal wat onrust heeft gezorgd. ‘Jammer dat we op deze manier afscheid moeten nemen. We hadden het graag anders gezien. Maar we willen dit hoofdstuk nu afsluiten en alle energie weer concentreren op onze taak: zorgen dat mensen met een verstandelijke beperking zoveel mogelijk vrij en volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij.’

Nieuwe organisatie

Intern wordt er inmiddels hard gewerkt aan een nieuwe structuur voor de hele organisatie. Dichterbij gaat zich daarbij nadrukkelijk presenteren als een zorgverlener op lokaal niveau die optimale kwaliteit biedt aan cliënten en hun familie. Die nieuwe organisatie wordt stapje voor stapje en in samenspraak met de medewerkers in de steigers gezet. Over anderhalf jaar moet de nieuwe organisatie er staan. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer

Directeuren zorginstelling Dichrterbij mogen blijven

Directeur gehandicaptenzorgclub Dichterbij op non-actief

Geert Tullemans nieuwe bestuurder Dichterbij

Dichterbij vernieuwt raad van toezicht

15 REACTIES

 1. Adje rem en Floris N. Met populisme en opruiende woorden bereik je niets. Als een rechter de werkgever in het ongelijk stelt en genoodzaakt is een vergoeding vast te stellen past het om het verwijt te leggen bij de bestuurder die dat veroorzaakt. Dat zijn in dezen zeker niet de vertrekkende directeuren. Overigens, blijkbaar stoort het woord “directeur” jullie en blijkbaar nemen jullie voetstoots aan dat die tonnen verdienen. Dat is meer beeldvorming dan werkelijkheid. Schoppen is gemakkelijk, de werkelijkheid onder ogen zien is toch beter.

 2. Lees alle reacties
 3. wat een misselijke makend verhaal, de directeuren die weer met goed gevulde zakken vertrekken, wanneer stop dit nu eindelijk een keertje.
  Alles wordt met ons geld betaald en de zorgbehoevende medemens ziet er geen stuiver van. @Liesbeth, ben je getrouwd met die directeur, tijd voor een Gucci tas zeker.

 4. Beste Jan C, en vele anderen,
  Javo heeft gelijk. En daarom is het niet wijs, om zo hard te schreeuwen, terwijl je van de inhoud niks weet. Geen elke directeur bij deze organisatie ging/gaat met 2 ton per jaar naar huis. En zeggen dat je het aantal van 18 directeuren terugbrengt naar 6 klinkt heel mooi, maar dekt de werkelijkheid echter niet. En twee goed functionerende directeuren hebben echt niet zelf bedacht dat ze hun eigen prachtig draaiende regio’s eens op zeep gingen helpen en toen een ontslag vergoeding wilden hebben. Lees het stukje van Javo nog maar eens goed. en geloof mij, deze twee mensen wilden veel liever gewoon hun werk blijven doen, wat zij al jarenlang met veel liefde en plezier deden. Inderdaad, dat deden zij omdat ze hart hebben voor de clienten!!!
  En dan nog wat beste Jan C, een ontslagvergoeding krijg je toegekend, als de rechtbank van mening is, dat de organisatie jou ten onrechte je baan heeft ontnomen. Je krijgt hem juist omdat je niet om deze ellende hebt gevraagd.

 5. De reageerders reageren niet op personen, nee zij reageren op de zoveelste misstand in de zorg, die ook nog heel heel veel geld kost. Het is uw hierna volgende zin die de mensen die het aanbelangt doet reageren: “”Het is ook niet voor de eerste keer dat een goed draaiende organisatie met een sterke financiele ondergrond naar de knoppen wordt gebracht door nieuw aantredende bestuurders”” WIE DAT DAN OOK MOGE ZIJN.

 6. En toch heeft Liesbeth gelijk. Het is niet voor de eerste keer dat de communicatieadviseur in opdracht van de bestuurder een beeld naar buiten moet brengen dat de werkelijkheid niet dekt. Het is ook niet voor de eerste keer dat een goed draaiende organisatie met een sterke financiele ondergrond naar de knoppen wordt gebracht door nieuw aantredende bestuurders die denken het beter te weten en vooral uit zijn op macht. Het is niet Verbraak die profiteert of uit was op een vergoeding. Het is de nieuwe bestuurder die ellende om zich heen creeert en waar de kantonrechter maar één conclusie aan kan verbinden. Wie weet wat er nog volgt.

 7. Liesbeth. Waarom noem je niet wat Zorgvisie fout vermeld. Als de ontslagbedragen juist zijn en het aantal directeuren 18 is en dat ze zolang met 18 man die topsalarissen hebben onttrokken aan een ZORGinstelling (en ik neem aan dat Zorgvisie dat niet verzint) dan is dat al een heel schandalige, verschrikkelijke en smerige zaak. Waarschijnlijk ga jij het over punten en komma’s hebben. BAH

 8. @Liesbeth. Mevr Liesbeth het is zo verschrikkelijk in de zorginstellingen dat ik hoop dat jouw opmerking (die misschien ook nog waar is) TERECHT geheel ondergesneeuwd wordt, om toch maar vooral die ene van de honderd geen aandacht te gunnen (ook en nogmaals al is die misschien waar)

 9. Mijn commentaar ((telkens tussen haakjes)) op deze zoveelste onverkwikkelijke en schrijnende zaak IN DE ZORG: De directeuren Peter Verbraak en Marius van den Hoogen verlaten de zorgorganisatie voor mensen met een beperking Dichterbij. Verbraak krijgt via de rechter een ontslagvergoeding van 322.400 euro mee ((SCHANDALIG; overigens zal van den Hoogen niet minder hebben gekregen !! Jaja, ze zorgen heel wat beter voor zichzelf dan voor de patiënten !! )).
  De top ging ((na hoeveel jaren ???)) afslaken en van achttien directeuren naar zes ((niet te geloven 18 — achttien !! directeuren –; gelet op hun ontslagvergoeding zullen alle 18 directeuren wel ELK een salaris hebben gehad van 200.000 – tweehonderdduizend euro – terwijl tientallen patiënten eenmaal werden gewassen per week, geen fatsoenlijk en genoeg eten krijgen, geen tijd was voor een arm om hun heen of een opbeurend woord, niet naar buiten of een beetje vertier , overdag naar bed werden gestopt, want dat is makkelijker; daar kan ik van huilen, o wat verschrikkelijk erg)).
  Voorzitter Frank Holtman van de raad van bestuur van Dichterbij: het heeft de beeldvorming over de zorgorganisatie geen goed heeft gedaan en ook voor nogal wat onrust gezorgd ((let op: over patiënten praat Holtman niet; nee hij heeft het over beeldvorming en onrust; WAT EEN VERSCHRIKKELIJKE DWEIL)).
  Dichterbij gaat zich daarbij nadrukkelijk presenteren als een zorgverlener die optimale kwaliteit biedt aan cliënten en hun familie ((Niet te geloven na zoveel jaar met 18 directeuren GAAT MEN ZICH NU PAS RICHTEN OP KWALITEIT VOOR DE PATIENTEN; flikker ze maar alle 18 buiten)). Over anderhalf jaar moet de nieuwe organisatie er staan ((zolang wachten de patiënten wel en met 6 directeuren kun je minder brokken maken en heb je minder geld — ten koste van de patiënten – nodig dan met 18; een heel, heel miniem voordeeltje)).
  ((Slotopmerkingen: het is slechts enkele dagen wachten totdat de zoveelste ellende en geldverspilling wordt gemeld in Zorgvisie van weer een andere instelling in de LANGE rij die we al hebben gehad ** EN AL DIE TIJD LEES JE NIKS OVER DE IGZ –DE INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG –; die slapen tegen een dik salaris gewoon door))

 10. Zorgvisie wordt helaas gelezen door veel mensen die er echt niet veel van begrijpen, en alles geloven wat ze lezen in een tijdschrift. Daarnaast zou het Zorgvisie sieren, als ze hun informatie eerst checken, voor ze iets plaatsen. Dat geldt voor heel veel journalisten van vandaag de dag. Iemand beschadigen is zo gebeurd, maar van openbare media zou je meer correcte berichtgeving mogen verwachten. De inhoud van dit artikel heeft met de werkelijkheid weinig te maken.

 11. En dan te bedenken dat al die directies bijna geen zorgachtergrond hebben,zelfs managers zonder zorg/verpleeg ervaringen tref je aan in de zorg.Gaat het niet goed stappen ze zo over met een flinke bonus op zak . Nieuwe directie/ managers opnieuw stress bij de medewerkers door nieuwe visie en protocollen om gek van te worden.

 12. Is dit wat alle politieke partijen bedoelden toen ze allemaal zo enthousiast werden over ‘zorg dichtbij’? Moet mijn gedecentraliseerde extramurale ernstig verstandelijk gehandicapte en zwaa autistishe zoon naar zoiets toe en mag hij (wij namens hem)zelf niet eens meer kiezen op basis van wat hij echt nodig heeft?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.