Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rvb Ommelander Ziekenhuis Groningen zwaait af

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Albert Koeleman en Edwin Smit leggen per 1 september 2019 hun functies neer als bestuurder van het Ommelander Ziekenhuis Groningen. De raad van bestuur van het UMCG en raad van commissarissen zullen de werving- en selectie van opvolgers binnenkort starten.
Ommelander Ziekenhuis Groningen, UMCG, ziekenhuiszorg Groningen, ziekenhuis Groningen,
Albert Koeleman (links) en Edwin Smit (rechts). Foto: Ommelander Ziekenhuis Groningen

Het Groningse ziekenhuis is positief over de bestuursperiode van Koeleman en Smit. ‘Als raad van bestuur hebben zij de afgelopen jaren op collegiale wijze het Ommelander Ziekenhuis Groningen met het nodige succes bestuurd.’

Samenwerking UMCG

Albert Koeleman is sinds 2011 bestuursvoorzitter van de raad van bestuur. ‘Albert heeft als bestuurder veel tot stand gebracht.’ Zo is het Ommelander Ziekenhuis Groningen onder zijn leiding in december 2015 voor honderd procent dochteronderdeel geworden van het UMCG.

Daarnaast heeft Koeleman volgens het ziekenhuis een belangrijke rol vervuld tijdens het de bouw van het nieuwe ziekenhuis in Scheemda en het financieel op orde brengen van de organisatie. ‘Met de samenwerking met het UMCG en de bouw van het nieuwe ziekenhuis is de ziekenhuiszorg in de regio voor langere tijd verzekerd. Hij heeft een belangrijke en stimulerende rol gespeeld in het opzetten en inrichten van samenwerkingsverbanden.’

Kwaliteit en veiligheid

Edwin Smit is sinds 2012 bestuurslid, deze functie combineert hij in deeltijd met zijn functie als radioloog. Hij beheert de portefeuille medische zaken. ‘Edwin is met zijn vooruitstrevende kijk op de medisch-specialistische zorg verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg.’ Het ziekenhuis meldt dat daardoor meerdere veranderingen in gang zijn gezet in samenwerking met interne stakeholders. Zo zijn alle medische specialisten inmiddels in loondienst en is in de interne aansturing de rol van de medisch manager geïntroduceerd. ‘De intensivering van de samenwerking met specialisten in de regio en de externe verantwoording van de kwaliteit van zorg naar toezichthouders zijn onderwerpen waar Edwin zich heeft ontwikkeld tot ervaren bestuurder.’

Werving zorgbestuurders

Albert Koeleman gaat per 1 september 2019 met pensioen. Edwin Smit gaat zich weer volledig richten op de patiëntzorg en op zijn vak als radioloog in het Ommelander ziekenhuis.

De raad van bestuur van het UMCG gaat samen met de raad van commissarissen van het Ommelander Ziekenhuis de werving en selectieprocedure voor beide zorgbestuurders starten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.