Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

’s Heeren Loo verlengt samenwerking PinkRoccade

’s Heeren Loo Zorggroep heeft getekend voor een verlenging van de samenwerking met PinkRoccade Healthcare. Door middel van co-creatie is het portaal mijnCaress geoptimaliseerd, waardoor het dossier ook voor cliënten van ’s Heeren Loo Zorggroep beschikbaar komt.
Contractondertekening 's Heeren Loo Zorggroep400.jpg
Pieter Vergroesen (CFO bij ’s Heeren Loo Zorggroep) Corien Veeneman (Managing Director Care bij PinkRoccade Healthcare)

In 2013 startte ’s Heeren Loo het Elektronisch Cliënt Dossier (ECD) mijnCaress van PinkRoccade Healthcare. Met mijnCaress werken alle disciplines met één systeem. Marc de Barse, directeur Informatie & Organisatie van de ’s Heeren Loo Zorggroep: ‘Bij alles wat wij doen, staat het bieden van kwalitatief hoogwaardige zorg aan onze cliënten centraal. Het ECD van de ’s Heeren Loo Zorggroep levert hier een belangrijke bijdrage aan. Met deze ondertekening wordt de lijn die de ’s Heeren Loo Zorggroep ingezet heeft samen met PinkRoccade Healthcare verder gebouwd. De goede afspraken met betrekking tot kwaliteit van de software, releases, processen en normeringen helpen daarbij.’

Co-creatie
De afgelopen jaren speelde innovatie een belangrijke rol in de samenwerking tussen de ’s Heeren Loo Zorggroep en PinkRoccade: processen zijn geoptimaliseerd door middel van co-creatie. Zorg en ict kwamen samen bij de ontwikkeling van het systeem en hierdoor is mijnCaress enorm gegroeid. Corien Veeneman, managing director Care bij PinkRoccade Healthcare: ’s Heeren Loo behoort tot de top drie van gehandicaptenzorgorganisaties in Nederland. Onze ambitie is om samen met hen en andere zorgorganisaties het mooiste elektronische dossier voor cliënten te maken. Op basis van de ervaringen is het dossier vernieuwd, waardoor we in verschillende processen innovaties hebben doorgevoerd. Zo ondersteunt mijnCaress de zorgprofessional nog beter bij het cyclisch en methodisch werken. Met de ontwikkeling van dit systeem en de nieuwe toepassingen ondersteunen we het kernproces van de zorggroep nog beter: het bieden van zorg aan mensen met een verstandelijke beperking.’

Dossier EPD/Zis
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.