s-Hertogenbosch legt huishoudelijke hulp voor drie jaar vast

Door alle onzekerheden in de langdurige zorg zijn de organisaties die huishoudelijke hulp bieden, allerminst zeker van hun voortbestaan. Toch versterkt IVT-Thuiszorg in 's-Hertogenbosch de tak huishoudelijke hulp. Niet in de laatste plaats omdat het gemeentebestuur van 's-Hertogenbosch na een bestuurlijk aanbestedingstraject voor huishoudelijke hulp voor zijn inwoners, de komende drie jaar gaat samenwerken met drie partijen. En een van die partijen is IVT-Thuiszorg.
's-Hertogenbosch legt huishoudelijke hulp voor drie jaar vast
Foto: ANP XTRA/Lex van Lieshout

Wethouder Huib van Olden van ‘s-Hertogenbosch wil rust in de tent. De gemeente ‘s-Hertogenbosch sluit daarom voor drie jaar met drie thuiszorgorganisaties een contract af voor het leveren van huishoudelijke hulp aan zijn inwoners. Van Olden is duidelijk over de noodzaak daarvan. ‘De zorg voor inwoners die dat nodig hebben, moeten we goed organiseren en borgen voor de komende jaren. En de werknemers van zorgorganisaties, ook inwoners van onze gemeente, bieden we zekerheid wat betreft de werkgelegenheid. We willen in ‘s-Hertogenbosch voorkomen wat we elders hebben gezien: thuiszorgorganisaties die collectief ontslag moesten aanvragen voor hun werknemers, omdat de zekerheid van

0
46

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.