Salariseis bestuurder verboden in aanbesteding

Gemeenten mogen bij de aanbesteding van zorg geen eisen stellen aan overheadkosten en salarissen van bestuurders. Een aangenomen amendement zorgt ervoor dat gemeenteraden zich niet mogen bemoeien met de bestuursstructuur en de bedrijfsvoering van zorgaanbieders. Dat blijkt uit antwoorden op schriftelijke vragen van de SP aan de gemeente Oosterhout.
Salariseis bestuurder verboden in aanbesteding
Foto: ANP - Lex van Lieshout

De SP vroeg de gemeenteraad om opheldering over de thuiszorgmedewerkers van Thebe die voor twintig procent minder salaris aan de slag kunnen als huishoudelijke hulp. Daarbij wijst de SP op ‘exorbitante beloningen in 2013’ en vraagt of de gemeente van plan is om het beloningsbeleid van de raad van bestuur van Thebe te betrekken in het aanbestedingstraject Wmo.

De gemeente legt in de antwoorden uit dat zij in het coalitieakkoord hebben afgesproken om sterk te sturen op overheadskosten van instellingen. ‘Zeker de grotere zorgorganisaties zijn niet zelden reuzen op lemen voeten, die relatief veel geld, aandacht en energie nodig hebben

4
59

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.