Salariseis bestuurder verboden in aanbesteding

Gemeenten mogen bij de aanbesteding van zorg geen eisen stellen aan overheadkosten en salarissen van bestuurders. Een aangenomen amendement zorgt ervoor dat gemeenteraden zich niet mogen bemoeien met de bestuursstructuur en de bedrijfsvoering van zorgaanbieders. Dat blijkt uit antwoorden op schriftelijke vragen van de SP aan de gemeente Oosterhout.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Salariseis bestuurder verboden in aanbesteding
Foto: ANP - Lex van Lieshout

De SP vroeg de gemeenteraad om opheldering over de thuiszorgmedewerkers van Thebe die voor twintig procent minder salaris aan de slag kunnen als huishoudelijke hulp. Daarbij wijst de SP op ‘exorbitante beloningen in 2013’ en vraagt of de gemeente van plan is om het beloningsbeleid van de raad van bestuur van Thebe te betrekken in het aanbestedingstraject Wmo.

De gemeente legt in de antwoorden uit dat zij in het coalitieakkoord hebben afgesproken om sterk te sturen op overheadskosten van instellingen. ‘Zeker de grotere zorgorganisaties zijn niet zelden reuzen op lemen voeten, die relatief veel geld, aandacht en energie nodig hebben

4
71

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

4 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Zoals je ziet geven de rijken elkaar cadeautjes en de minderbedeelden betalen alles. De zorg wordt overgeheveld naar de gemeente dan mogen zij ook aanbieders weren met de graaiers.
  Het is nu al een grote puinhoop in de zorg en het is nog niet eens 01 jan.2015
  Hieruit blijkt het onvermogen van dit kabinet.

 3. Uiteraard mogen gemeentes geen inkomenspolitiek bij zorgaanbieders bedrijven.
  Datzelfde geldt ook voor zorgaanbieders. Zij mogen zich op geen enkele wijze bezighouden met de inkomens van bestuurders van zorginstellingen.
  Zal CZ dat willen begrijpen of staat deze boven alle partijen?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.