Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Saltro benoemt nieuwe bestuurder

De raad van toezicht van Diagnostisch Centrum Saltro heeft Jurgen Woerdman benoemd tot lid raad van bestuur. Hij volgt Edwin Hummel op die deze functie de afgelopen periode ad interim heeft vervuld. Samen met Esther Talboom-Kamp vormt Woerdman per 1 mei het tweehoofdige bestuur van Saltro.
boardroomfotlia400.jpg

Woerdman (55) heeft brede bestuurlijke ervaring opgedaan bij verschillende organisaties in de zorg. De laatste jaren was hij onder andere bestuurder van Pathan, een pathologisch laboratorium gericht op de eerste- en tweedelijn. ‘We zijn blij met de komst van Woerdman. We delen dezelfde visie en gaan Saltro samen verder ontwikkelen tot een innovatieve kennis- en netwerkorganisatie waar de zorgconsument centraal staat’, aldus Talboom-Kamp, voorzitter raad van bestuur bij Saltro.

Optimale zorg
Woerdman vult daarop aan: ‘Onze branche is in beweging, wat betekent dat er volop kansen zijn om de zorg in Nederland nóg beter te maken. Het is tijd om te ontschotten en partijen beter op elkaar aan te laten sluiten zodat de zorgconsument optimale zorg ervaart. Saltro is dé partij in Nederland die hiernaar streeft.’

Bedrijsvoering
In zijn functie bij Saltro houdt Woerdman zich vooral bezig met bedrijfsvoering, financiën, ict en informatiemanagement. Bestuursvoorzitter Talboom richt zich voornamelijk op stakeholders, innovatie, medische aangelegenheden en HR.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.