Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Samenwerking Atrium en Orbis bespaart 30 tot 35 miljoen’

Mark van Dorresteijn
Op termijn is een nauwe samenwerking tussen het Atrium MC en Orbis de beste optie. Door samen te werken, kunnen zij 30 tot 35 miljoen euro aan kosten besparen. Dat stelt adviesbureau Berenschot, dat de afgelopen maanden de mogelijkheden tot samenwerking tussen de twee Limburgse ziekenhuizen heeft onderzocht.
'Samenwerking Atrium en Orbis bespaart 30 tot 35 miljoen’

Het advies gaat uit van twee volwaardige ziekenhuizen, die onder één koepel samenwerken. Door de vergrijzing zijn de mogelijkheden tot groei beperkt in de regio’s waarin de ziekenhuizen opereren; daarom moet er ook bezuinigd worden. Dat kan door het aantal bedden te reduceren. Ook zou de ketenzorg verbeterd moeten worden zodat patiënten sneller doorstromen naar verpleeg- en thuiszorg. Verder kan de verhouding dagopname/klinische opname in onderlinge samenwerking verder worden geoptimaliseerd en ten slotte kan op termijn ook gezamenlijk bespaard worden op het personeel.

Eindoordeel eind dit jaar

Orbis en Atrium lieten woensdag weten dat aanvullend onderzoek nodig is om tot een weloverwogen eindoordeel te komen. Zij hopen eind dit jaar een definitief besluit over een eventuele samenwerking te nemen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Rechter: Overheid mag Orbis steunen

Atrium MC neemt medicijnrobot in gebruik

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.