Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samenwerking Emergis en GGZ WNB

Redacteur Zorgvisie
Emergis een GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB) willen meer gaan samenwerken. Op die manier willen de ggz-organisaties hun positie versterken, meldt PZC.
Meerjarencontracten-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

In 2008 was er al sprake van een mogelijke fusie tussen de twee organisaties, maar daar werd uiteindelijk van afgezien. Nu willen de bestuurders toch samenwerken, schrijft PZC, vooral om de positie van hun organisaties te versterken. GGZ WNB verkeert op dit moment in financieel zwaar weer; de organisatie eindigde 2016 waarschijnlijk met een tekort van vijf tot zes miljoen euro.

Landgoed GGZ WNB
De hoofdlocatie van GGZ WNB, Landgoed Vrederust, kan alleen door als er flink wordt bezuinigd, schrijft de Zeeuwse krant. Ineke Strijp, bestuurder WNB, denkt dat dit niet kan zonder samenwerking, omdat de zorg er anders op achteruit zou gaan. Ze denkt dat de organisaties hoe dan ook samen zullen moeten werken om de geestelijke gezondheidszorg in Zeeland en West-Brabant overeind te houden.   

Dossier Concentratie en Netwerken Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.