Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Samenwerking GGZ NHN en Brijder Verslavingszorg

GGZ Noord-Holland-Noord en Brijder Verslavingszorg gaan de komende drie jaar intensief samenwerken in de regio Noord-Holland-Noord.
Samenwerking GGZ NHN en Brijder Verslavingszorg

Klanten van Brijder met voornamelijk verslavingsproblemen kunnen nu ook terecht in de FACT-wijkteams van GGZ Noord-Holland-Noord. Daarnaast hebben cliënten die ingeschreven zijn bij Brijder de mogelijkheid, in geval van crisis, om gebruik te maken van de SEPH, de spoedeisende psychiatrische hulp van GGZ Noord-Holland-Noord. De komende jaren worden projecten en activiteiten samen verder uitgewerkt.

Kunstmatige scheiding
Veel cliënten die bij Brijder in behandeling zijn hebben ook andere psychische aandoeningen en andersom hebben veel cliënten die bij GGZ Noord-Holland-Noord in behandeling zijn ook problemen op het gebied van verslaving. Elsbeth de Ruijter, directeur zorg Brijder Verslavingszorg: ‘De afgelopen jaren is er rondom verschillende cliëntgroepen al veel samenwerking op gang gekomen, echter de kunstmatige scheiding die ooit is aangebracht tussen verslavingszorg en GGZ bestaat nog steeds. Voor cliënten betekent dit dat ze veelal nog geen optimale behandeling krijgen, die volledig is afgestemd op de hulpvraag. Onderzoek heeft consistent aangetoond dat behandeling van verslaving en andere psychische aandoeningen als geheel de voorkeur heeft boven parallelle of opeenvolgende behandeling. Voldoende reden om de samenwerking te verbeteren. Er wordt enthousiast op de samenwerking gereageerd. Zorgverzekeraar VGZ juicht het initiatief toe om de grenzen tussen GGZ en verslaving te slechten.’ De samenwerking is vastgelegd in een overeenkomst en op 16 mei 2013 door beide partijen ondertekend.

2 REACTIES

  1. Vooral het ENTHOUSIASME doet mij denken aan onze Eurofiel Pechtold die voortdurend betoogt over de WINSTGEVENDHEID van onze Europesche samenwerking . Voelt u ook al de bijdragen van Cyprus, Greece, Espania , etc. In uw portemonnaie ? ?

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.