Santeon boekt successen met vbhc bij borstkankerzorg

De ziekenhuizen van Santeon hebben de afgelopen anderhalf jaar de zorg voor borstkanker verbeterd door value based healthcare. ‘Santeon gebruikt de gemeten uitkomsten als spiegel om concrete verbeteringen aan te brengen’, vertelt Pieter de Bey, directeur van Santeon. Daardoor kunnen patiënten nu sneller naar huis en zijn er minder heropnames.
Pieter de Bey - Santeon Ziekenhuizen
Foto: Santeon

De medisch specialisten van de zeven Santeon-ziekenhuizen zijn in 2016 met het vbhc-traject voor borstkankerzorg gestart. Na anderhalf jaar meten, evalueren en vergelijken heeft Santeon de resultaten bekendgemaakt en concrete veranderingen doorgevoerd.

Verbetercycli

Tijdens het project hebben de specialisten en verpleegkundigen samen met patiënten met verbetercycli gewerkt, waarbij elke cyclus een half jaar duurt. In dat half jaar vergelijken de verbeterteams de werkwijze van artsen en de uitkomsten van behandelingen. De teams bespreken herkenbare praktijksituaties zodat zij via de evaluatiegesprekken en data praktische verbeterpunten kunnen oppakken.

‘Door de uitkomsten en processen van onze behandelingen te vergelijken met die van andere

0
498

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.