Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Saxenburgh Groep gaat transmuraal samenwerken met huisartsen

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
Regionale afspraken in het Vechtdal leiden tot efficiënter medicatiebeleid, goede voorlichting aan patiënten en betere afstemming tussen medici en specialisten. De transmurale samenwerking moet tot betere zorg leiden, aldus Refik Kaplan, lid van de raad van bestuur van de Saxenburgh Groep.
Vechtdal
Foto: Saxenburgh Groep

Kaplan vertelt vandaag in een interview met de Stentor dat in de regio succesvolle afspraken zijn gemaakt over een beperkter medicijnaantal per aandoening. Het aantal medicijnen is daardoor van vijftien naar drie tot vier teruggebracht. ‘Zo ontstaat er minder verspilling en betere inname van medicijnen’, aldus Kaplan tegen de krant.

Gezondheidscentrum Coevorden

Naast de regionale samenwerking is Saxenburgh Groep druk bezig met de bouw van het Medisch Centrum Hardenberg en de geplande opening van het Waterschapsgebouw, waarvan Saxenburgh vorige week eigenaar is geworden. Het pand in Coevorden, waar verbouwplannen voor zijn, wordt naar verwachting voor de zomer dit jaar geopend. Daar werken huisartsen, medisch specialisten, paramedici en apothekers onder een dak. Doel is intensievere samenwerking tussen huisartsen en medici, waarbij specialisten soms ook in de huisartsenpraktijk werken. ‘Zo voorkom je dubbele onderzoeken, wordt de wachttijd en de periode van onzekerheid korter en kun je indien nodig ook sneller behandelen’, aldus Kaplan.

Nieuwbouwziekenhuis

Recentelijk is ook de bouw van het Medisch Centrum Vechtdal gestart. Het nieuwe ziekenhuis gaat het huidige Röpcke-Zweers Ziekenhuis, dat niet meer aan de hedendaagse eisen voldoet, vervangen. Het nieuwe medische centrum wordt compact en duurzaam gebouwd; het zal dertig procent kleiner zijn in oppervlakte dan het huidige ziekenhuis. Het aantal bedden neemt van 176 naar 130 af. Wel zal het de volledig medische zorg blijven bieden met een seh en intensive care.

One stop shopping

Het nieuwbouwziekenhuis is belangrijk voor de streekfunctie van Hardenberg, vindt Peter Snijders, burgemeester van Hardenberg, aldus Saxenburgh Groep in een persbericht. Volgens Refik Kaplan zullen patiënten korter in het ziekenhuis hoeven te verblijven. ‘Via one stop shopping krijgen ze in één dagdeel alle onderzoeken en zo mogelijk ook meteen de uitslag.’ Patiënten zullen daarnaast meer privacy genieten in een één- of driepersoonskamer. Ruim 110.000 inwoners uit het Vechtdal kunnen vanaf 2020 terecht bij het Medisch Centrum Vechtdal.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.