Schaalvergroting ziekenhuizen domineert top-100

De top-100 van grootste zorginstellingen wordt in 2014 gedomineerd door de ziekenhuizen. Zij groeien gestaag door fusies. Bij instellingen in de ouderenzorg is juist sprake van krimp door herschikking van de portfolio’s en druk op de tarieven en de volumes. Dat blijkt uit het jaarlijkse overzicht van de honderd grootste zorginstellingen dat wordt samengesteld door PwC.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Schaalvergroting ziekenhuizen domineert top-100
Foto: Erasmus MC

In de top-20 van de lijst met honderd grootste zorginstellingen in 2014 prijken veertien academische en algemene ziekenhuizen en twee gemengde organisaties met een grote ziekenhuistak (Zorgpartners Friesland en Treant). Het grootste zorgconcern van ons land blijft het Erasmus Medisch Centrum met vorig jaar een omzet van 1,31 miljard euro. Op plaats twee en drie volgen het Universitair Medisch Centrum Groningen (1,15 miljard) en Universitair Medisch Centrum Utrecht (1,08 miljard). Flinke klimmer op de lijst is de Reinier Haga Groep. De combinatie van het HagaZiekenhuis en de Reinier de Graaf Groep is goed voor een omzet van bijna 623 miljoen

2
1173

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.