Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Scheper Ziekenhuis aansprakelijk voor dood Meppeler

Mark van Dorresteijn
Verzekeraar MediRisk van het Scheper Ziekenhuis in Emmen erkent dat het ziekenhuis aansprakelijk is voor de dood van Berry Petersen uit Meppel, een van de patiënten die vorig jaar overleed na een maagoperatie. Dat heeft de weduwe van Petersen vandaag laten weten.
Scheper Ziekenhuis aansprakelijk voor dood Meppeler

Het Scheper Ziekenhuis bevestigt het verhaal tegenover Zorgvisie. “Wij erkennen de aansprakelijkheidstelling, maar de schadeomvang is nog niet bekend. Dat moet allemaal nog worden uitgezocht. Meer kunnen we er op dit moment niet over zeggen”, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

Schadevergoeding

“Voor mij is dit een bevestiging dat ze mijn man dood hebben laten gaan”, aldus Herma Petersen. “Mijn kinderen en ik zijn veroordeeld tot levenslang en daar mag het ziekenhuis voor bloeden, ook al kan de emotionele schade nooit vergoed worden.” Hoe hoog de schadevergoeding wordt, weet ze nog niet. Wel stelt ze een aanzienlijke financiële schade te hebben geleden door de dood van haar man.

Medische fouten

Berry Petersen overleed in maart 2009, nadat hij was geopereerd door maagchirurg Nick Reijnen, de arts die volgens de IGZ meerdere medische fouten maakte, waardoor zes patiënten overleden. Tegen de ontslagen maagchirurg is inmiddels negen keer aangifte gedaan van dood door schuld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Hij werd in oktober ontslagen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Scheper ziekenhuis ontslaat maagchirurg

Scheper Ziekenhuis presenteert rapport maagarts

Negen aangiftes tegen omstreden maagchirurg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.