Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schikking blijft uit tussen Livio en omstreden arts

Mark van Dorresteijn
Zorgorganisatie Livio en een omstreden arts hebben nog geen schikking kunnen treffen. Dat meldt TC Tubantia na een eerste zitting van vier uur in de kantonrechtbank..
Schikking blijft uit tussen Livio en omstreden arts

De Egyptische basisarts kwam in opspraak binnen de organisatie toen bekend werd dat hij tot vijftien jaar gevangenisstraf is veroordeeld voor een mislukte moordaanslag op zijn ex-vrouw. De arts schakelde twee junks in om haar in brand te steken. Zij lag vier maanden in coma en was ernstig verminkt.

Zitting

Tijdens de zitting claimde de arts een som van 200.000 euro aan gemist salaris en advocaatskosten. De advocaat van Livio ging daar tegenin. Volgens hem is een veroordeling voor een levensdelict niet te rijmen met de zorg voor kwetsbare ouderen en heeft de arts gelogen over zijn verleden. De rechter beraadt zich nog over het vonnis.

Sollicitatie

De dokter werd veroordeeld tot 15 jaar cel en kwam begin 2012 op vrije voeten. Hij volgde in de gevangenis cursussen homeopathie en bleef ingeschreven in het BIG- register. Bij zijn sollicitatie als arts in verpleeghuis De Cromhoff in Enschede meldde hij de veroordeling niet. Er werd ook niet naar gevraagd. In een recente procedure besliste een kantonrechter dat de arts het misdrijf niet hoefde op te biechten, omdat die zaak in de relationele sfeer speelde, niet in zijn rol als medicus.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.