Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers geen kandidaat meer voor Kamer

Bij de vorige verkiezingen stond Edith Schippers nog nummer twee op de kandidatenlijst van de VVD, maar bij de volgende verkiezingen staat ze niet op de lijst van de grootste regeringspartij. Haar woordvoerder bevestigde berichtgeving hierover van de NOS dinsdag.
schippers.jpg

Schippers geldt als een belangrijke vertrouweling van VVD-leider Mark Rutte. Ze is sinds oktober 2010 minister van VWS. Bij de verkiezingen van 2012 kreeg ze ruim 123.000 voorkeurstemmen. Haar naam werd in het verleden wel eens genoemd als mogelijke opvolger van Rutte.

Kandidatenlijst
De VVD’ers konden zich tot vandaag aanmelden voor de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Zeker zeven Kamerleden hebben laten weten niet in de Kamer te willen terugkeren. Onder hen is ook voormalig voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg. Andere liberalen die niet terugkeren zijn Brigitte van der Burg, Helma Nepperus, Anne-Wil Lucas, Karin Straus, Betty de Boer en Ybeltje Berckmoes.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Minister
Ook al twee ministers van VVD-huize hebben laten weten niet in een volgend kabinet terug te willen keren. Het gaat om Henk Kamp (Economische Zaken) en Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu). Jeanine Hennis (Defensie) wil door als minister, terwijl Stef Blok (Wonen en Rijksdiensten) het niet uitsluit. Minister Schippers neemt later een besluit of ze nog wil terugkeren als minister. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.