Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Schippers moet haast maken met begrijpelijke zorgnota’s’

Minister Schippers van VWS moet in de strijd tegen mogelijke zorgfraude snel regelen dat patiënten een begrijpelijke nota van hun behandeling krijgen. Dat stelt een meerderheid in de Tweede Kamer van PvdA, VVD en CDA vandaag, aldus de Volkskrant.
‘Schippers moet haast maken met begrijpelijke zorgnota’s’
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Volgens de Kamermeerderheid helpt een leesbare factuur tegen merkwaardig hoge declaraties van ziekenhuizen. Eerder deze week liet de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) weten boetes uit te gaan delen aan ziekenhuizen die dit nog niet voor elkaar hebben, aldus de Volkskrant.

Upcoden
In de visie van de Kamer kunnen patiënten betrokken worden bij de strijd tegen het ‘upcoden’ (het sturen van te hoge rekeningen), maar dan moeten ze wel tijdig een leesbare factuur opgestuurd krijgen. ‘De patiënt is de beste controleur om zicht te krijgen of de rekening normaal is. Ik vraag me erg af waarom dit zo lang moet duren’, zegt CDA-Kamerlid Hanke Bruins Slot in de krant.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.