Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Schippers onderzoekt meerjarige zorgverzekering

Minister Edith Schippers (VWS) laat onderzoeken wat de gevolgen zouden zijn van een meerjarige zorgverzekering. Dat antwoorde de minister donderdag op vragen van de VVD-Kamerfractie.
Schippers onderzoekt meerjarige zorgverzekering

Door verzekerden voor meerdere jaren aan zich te binden worden zorgverzekeraars mogelijk gestimuleerd om meer te investeren in preventie. Dat concept laat Schippers door haar ambtenaren onderzoeken. ‘De verzekeraar kan een polis ontwikkelen met een zodanige prijs-kwaliteitsverhouding dat het voor de verzekerde aantrekkelijk is gedurende meerdere jaren zijn polis te laten voortduren. Meerjarige contracten tussen verzekeraars en zorgaanbieders zijn al mogelijk. In de praktijk blijkt dat dergelijke contracten reeds tot stand komen’.Prijzenslag

De mogelijkheid om jaarlijks te wisselen van zorgverzekeraar is een belangrijk onderdeel van de concurrentie, zo schrijft het Financieele Dagblad. Steeds vaker maken mensen hier gebruik van. Vorig jaar stapten 1,4 miljoen mensen over en de verwachting is dat dit aantal dit jaar opnieuw toeneemt, door prijzenslag onder zorgverzekeraars.

Nadelen

Volgens het FD kleven er echter ook nadelen aan dat jaarlijkse overstappen. Zo is het voor verzekeraars lastig om met ziekenhuizen en andere zorgaanbieders meerjarige afspraken te maken. Door lagere premies aan te bieden bij een meerjarig contract, zouden mensen ertoe moeten worden verleid zich langer te binden aan een zorgverzekeraar.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Zal lastig te realiseren worden aangezien de minister zelf niet aan meerjarig beleid doet. Elk jaar wordt willekeurig ‘geredresseerd’, dan weer wordt met de botte bijl bezuinigd en/of wordt het stelsel veranderd, van AWBZ naar WMO en misschien straks weer naar de verzekeraar, wie zal het weten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.