Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Schippers onderzoekt toegankelijkheid zorgverzekeringen

Minister Edith Schippers van VWS laat onderzoeken of basisverzekeringen nog wel voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag.
Schippers onderzoekt toegankelijkheid zorgverzekeringen

In de Tweede Kamer zijn vragen gerezen over de toegankelijkheid van basisverzekeringen. Verzekeraars zouden steeds vaker proberen gezonde klanten aan zich te binden terwijl risicovolle klanten zoveel mogelijk worden geweerd . VVD-Tweede Kamerlid Anne Mulder heeft hier vragen over gesteld, aldus het FD. Hij is hierover bezorgd vanwege collectiviteiten die speciaal opgericht zijn om aantrekkelijke klanten, zoals jongeren en hoger opgeleiden, te werven. Aan de andere kant verdwijnen in de aanvullende verzekeringen steeds vaker vergoedingen voor zaken als zwangerschapsbegeleiding zodat de risicogroep zwangere vrouwen buiten de deur blijft. Dit zijn volgens Mulder overtredingen van de solidariteitseis in het verzekeringsstelsel die stelt dat de toegang voor iedereen gelijk moet zijn.

Onderzoek

Schippers schrijft in haar antwoord aan Mulder dat de zorgverzekeringen Besured en Promovendum, waar Mulder zijn pijlen op richt, voldoen aan de wet. Desondanks wil de minister dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) grootscheeps gebruik van groepscollectiviteiten afbreuk kan doen aan de toegankelijkheid van de zorgverzekering. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © ANP Phil Nijhuis)

Lees meer:

Aanvullende verzekering beperkt concurrentie

Ziektekostenverzekering militairen gegund aan Univé

‘Verzekeraars schaden vertrouwensrelatie met tandarts’

1 REACTIE

  1. je blijft ze mailen, maar de zorgverzekeraars houden ze zo aan de lijn-tegen die tijd is de periode verlopen-en ze doen of er niks aan de hand is-BETALEN is het motto!!!!!!!
    Ze moeten de macht van hen gelijk met deze wettelijke verplichting danig aan de kaak stellen-De gegoede burger kan ervoor opdraaien!!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.