Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Schippers presenteert nieuw zorgplan

Mark van Dorresteijn
In het alternatieve zorgplan krijgen verzekeraars de mogelijkheid om korting te geven op het eigen risico. Daarnaast komen er scherpere kwaliteitseisen en toezicht op fusies wordt geïntensiveerd. Schippers heeft het nieuwe plan vandaag gepresenteerd.
Schippers presenteert nieuw zorgplan
Foto: ANP - Martijn Beekman
Premium

Na het verwerpen van de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  8 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. https://www.zn.nl/nieuws/pers/persbericht/?newsitemid=140935168
   ZN: positieve aanknopingspunten in alternatieven Schippers
   ‘De voorstellen van de minister kunnen een goede stimulans vormen voor het verbeteren van de kwaliteit en doelmatigheid van de zorg. Wel zal bij de uitwerking goed moeten worden gelet op de uitvoerbaarheid en de uitlegbaarheid richting verzekerden. Zorgverzekeraars hebben bijvoorbeeld twijfels over een polis met een lager verplicht eigen risico als de verzekerde gebruikmaakt van gecontracteerde zorg’.
   –Zolang de verzekeraars maar hun verdienmodel in stand kunnen houden vinden zij alles best. Wijzen de Minister netjes op te voorziene problemen en complicaties.
   Waarom eigenlijk niet gewoon die 4 Protontherapie centra afblazen? Dat scheelt direct al 1 miljard aan zinloze zorg.
   En als we toch bezig zijn, waarom niet het advies van HCP/EHCI opvolgen en de dialysebehandelingen naar Zweeds model uitvoeren? Dat scheelt volgens HCP/EHCI een 6 miljard euro aan ziekenhuiszorg.
   Over zinloze zorg gesproken.
   Dit Konijn uit de Hoge Hoed van de Minister moet maar voor de Kerst worden bewaard. En bedenk; de problemen zitten in de Care! De Cure is goedkoper dan in omliggende landen. Rantsoenering bewijst het. Niet voor niet kopen Nederlanders dit jaar voor een 1 miljard euro aan grensoverschrijdende, planbare, zorg in.
   Gaan de verzekeraars dat ook indammen middels de truc van het eigen risico? We gaan het 1 april vernemen.

  3. Ook de nieuwe ideeen van Schippers dat ouderen ,chronisch ziek en gehandicapten
   profiteren van haar nieuwe zorgplan kloppen niet!

   Zoals men weet is de WTCG weggevallen.
   Nu heeft de Gemeente voor minima daar een compensatie voor getrokken dit
   betekend dat:
   De gemeente maandelijks een bijdragen van E20,- (dus E240,- per jaar )
   bijdraagt aan het eigen risico .
   Zelf betaal je dan E10,- per maand meer aan premie.
   Dit betekend al dat je er E250,- op achteruit gaat!
   Hoezo profiteren ouderen en gehandicapten van haar nieuwe plan?

  4. ZV zien het plan niet zitten? Dat lees ik nog nergens. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit plan juist met ZV is gemaakt. Als men Schippers hoort praten – gisteren bij Jinek- hoor je een persvoorlichten van ZN spreken.
   Verder zal dit plan voor nog meer bureaucratie en administratieve druk zorgen, wat ook geld kost.
   Het systeem verstrikt zichzelf. Wanneer toegeven dat de planeconomie niet houdbaar is, de kaders wringen teveel. Ik denk zelf dat meer uit het verzekerde pakket halen en een vrijere markt op termijn de enige weg zal blijken.

  5. De minister speelt het handig door haar politieke tegenstanders buiten spel te plaatsen en zich te verzekeren van steun van de PvdA top. Toch is er een probleem. Als het plan werkt dan is dat effectief toch vanwege het opheffen van vrije artsenkeuze door een groot verschil in eigen risico. Zorgverzekeraars zien het plan echter niet zitten. Dan zijn de bezuinigingen niet in te boeken. De minister loopt zo het risico op een tweede blauwtje op hetzelfde dossier. En de eerste doet nog flink pijn.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.