Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Schippers: roer gaat om bij IGZ

Mark van Dorresteijn
Na alle ophef over de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) moet volgens minister Edith Schippers van VWS het roer echt om. ‘Het moet en het zal veranderen’, stelde de bewindsvrouw donderdag in de Tweede Kamer.
Schippers: roer gaat om bij IGZ

Schippers gaf aan dat ze veel adviezen overneemt van oud-D66-minister Winnie Sorgdrager en Koos van der Steenhoven, die het functioneren van de inspectie bekeken. Volgens de minister legde het rapport van Sorgdrager de vinger op de zere plek. ‘De hele top bij de IGZ is vervangen, er is een managementlaag tussenuit gehaald, er zijn meer inspecties en er wordt minder vergaderd. Eigenlijk kun je zeggen dat de bezem er behoorlijk door gaat.’

Ict-systeem IGZ

Onaangekondigde bezoeken aan instellingen worden standaard en modernisering van het ict-systeem van de IGZ, dat nu ernstige beperkingen kent, geeft Schippers topprioriteit. Net als de Kamer vindt zij het cruciaal dat simpel boven water is te krijgen met welke disfunctionerende artsen afspraken zijn gemaakt.

Klachtenbegeleiding

Ook komt er een zorgloket om burgers te begeleiden bij klachten en indien nodig te helpen hun recht te halen. Maar dat loket komt los te staan van de IGZ. ‘Klachtenbegeleiding is ongelofelijk belangrijk, maar het is geen kerntaak van de inspectie waar we toch al heel veel van vragen.’ Het loket rapporteert de binnengekomen klachten dagelijks bij de IGZ.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Jammer dat Schippers niet 3 jaar lang mijn ingezonden berichten heeft gelezen waarin ik bij voortduring heb geschreven dat de IGZ alleen een club is van hoge zeer hoge salarissen en verder helemaal helemaal niks. Ik heb ze gemeld de wantoestanden in verpleeg en verzorgingshuizen (minder personeel en minder opgeleid personeel als dat deze instellingen moeten hebben van de AWBZ; maar daar wel geld voor vangen); geen onaangekondigde bezoeken; kwaliteits-awards die door deze instellingen gewoon ‘gekocht’ worden etc etc.
    Schippers zit maar leuk te wezen en doet voor de arme patienten GEEN MOER; alleen politiek bedrijven; van politiek bedrijven heb en krijg je geen schone luier.
    Het is de schandaliteit ten top EN DAT GELDT VOOR EENIEDER DIE DAAR UIT EIGEN BELANG AAN MEEDOET. Denk daar maar eens (voor Pasen) heel heel goed over na.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.