Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers sluit zorgovereenkomst met Brazilië

Mark van Dorresteijn
Minister Edith Schippers van VWS heeft in Santos overleg gevoerd met haar Braziliaanse collega Arthur Chioro. Afgesproken is dat Brazilië en Nederland een samenwerkingsovereenkomst aangaan op het gebied van de gezondheidszorg.
Minister Edith Schippers in het stadion voorafgaand aan de wedstrijd Spanje-Nederland tijdens het WK voetbal.
Minister Edith Schippers in het stadion voorafgaand aan de wedstrijd Spanje-Nederland tijdens het WK voetbal. - Foto: Koen van Weel ANP

Belangrijk onderwerp in de overeenkomst is de mondiale aanpak van antibioticaresistentie. Op 25 en 26 juni vindt op initiatief van Schippers en in samenwerking met de WHO in Den Haag een internationale conferentie hierover plaats. Ook Brazilië heeft met deze problematiek te kampen en stuurt een grote delegatie naar de conferentie.

Andere onderwerpen

Onderwerpen die naast antibioticaresistentie onder de samenwerking gaan vallen, en waarbij beide landen kennis en ervaring gaan delen, zijn onder andere: zorginnovatie, ouderenzorg, publiek-private samenwerking en preventie van alcohol en drugs. Ook is Brazilië zeer geïnteresseerd in de Nederlandse aanpak van huiselijk geweld.

Innovatie

Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. Hoe verschillende zorginstellingen of ondernemers hun weg vinden, leest u in het dossier innovatie.
Bekijk het dossier

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.