Schippers: Verlaging topinkomens pas volgend jaar

De VVD-ministers Edith Schippers van VWS en Stef Blok van Wonen en Rijksdienst vinden het te kort dag om de vernieuwde wet op de topinkomens per 1 januari in te voeren. Ze hebben dat dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Schippers: Verlaging topinkomens pas volgend jaar
Foto: ANP - Martijn Beekman

De wet van Plasterk gaat in per 1 januari, maar zowel Blok als Schippers (verantwoordelijk voor de uitvoering) stellen dat dat zo snel niet lukt en dat de huidige situatie nog een jaar wordt verlengd. De wet van Plasterk bepaalt dat de salarissen van topfunctionarissen in de (semi-)publieke sector per 1 januari 2015 omlaag gaan van 130 naar 100 procent van een ministersalaris.

Wetswijziging

De VVD-ministers dwarsbomen daarmee de uitvoering van de wet van minister Plasterk die maandag in de Senaat werd aangenomen. Dat gebeurde ondanks de tegenstem van de VVD-senatoren, die vonden dat Plasterk te hard van stapel

5
115

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dat hiervoor de tijd wordt genomen vind ik normaal, want een aantal
    sollicitatieprocedures zullen al lopen. Maar ik vind het schandalig dat de extramuralisatie+decentralisatie van ouderenzorg met gelijktijdige forse WMO-korting dan wel op 1 jan. 2015 moeten ingaan. Dat is een *vele* malen complexer gebeuren dan de WNT, met een *vele* malen grotere impact. Een grote schande!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.