Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Schippers vindt concentratie SEH’s geen bezwaar

Mark van Dorresteijn
Minister Schippers ziet geen bezwaren in het terugbrengen van het aantal spoedeisende hulpposten (SEH’s) in Nederland. Dat antwoordt zij op Kamervragen van Kamerlid Anne Mulder (VVD).
Schippers vindt concentratie SEH’s geen bezwaar

Ze stelt daar wel een aantal voorwaarden aan. Zo moet de SEH van goede kwaliteit zijn en altijd binnen 45 minuten na melding bereikbaar zijn per ambulance. Schippers stelt dat ze zich als minister bijzonder verantwoordelijk voelt voor de bereikbaarheid en kwaliteit van de spoedeisende hulp.

Verdeling

De minister ziet verder mogelijkheden voor betere verdeling in dunbevolkte gebieden. “Als zorgverzekeraars via hun zorginkoop tot een goede landelijke spreiding en doelmatige herinrichting van de spoedeisende hulp komen, en daarbij zowel situaties van overaanbod als van zorgschaarste in beschouwing worden genomen, zie ik mogelijkheden voor een betere verdeling waarbij de dunbevolkte gebieden minder kwetsbaar worden” , aldus Schippers.

Eén prijs

Verder verkent Schippers ook andere maatregelen die zij kan nemen om het onnodig beroep, dat leidt tot hogere kosten op de SEH, tegen te gaan. Hierbij denkt de minister bijvoorbeeld aan het hanteren van één prijs voor elke prestatie, ongeacht waar die wordt uitgevoerd. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Mijn grote zorg is , dat Clienten te lang moeten wachten bij een HartInfarct ; grote ongevallen zoals kettingbotsingen; grote rampen zoals Moerdijk; Volendam;etc..In hoeverre zijn de Reddingsdiensten acuut inzetbaar bij grote calamiteiten ? Vroeger hadden we de BB ( Bescherming Bevolking ) . Heeft het Rode Kruis voldoende capaciteit om de gaten op te vangen ? Politiek , graag een antwoord.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.