Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schultz directeur Zorginkoop Achmea

MAARSSEN – Melanie Schultz van Haegen (VVD), voormalig staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, wordt directeur Zorginkoop bij zorgverzekeraar Achmea. Ze volgt Guus van Montfort op, die naar dienstverlener in de zorg Prismant vertrekt.

Schultz maakt vorig jaar bekend dat ze wilde overstappen naar het bedrijfsleven. In het televisieprogramma Pauw en Witteman van afgelopen dinsdag liet ze doorschemeren in de laatste fase van onderhandeling te zitten met een partij. Schultz begint per 1 april bij de zorgverzekeraar.

Premiegevecht

Achmea Zorg was de grote winnaar van het premiegevecht om de verzekerden vorig jaar. De verzekeraar kreeg er zo’n 300.000 verzekerden bij. Dit jaar steeg de omvang van het klantenbestand verder met 90.000 nieuwe klanren. Met meer dan 3,5 miljoen verzekerden is Achmea een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland.

Verlies

Ondank de stijging van het aantal polishouders maakte ZorgVisie afgelopen herfst bekend dat de zorgtak van Achmea een fors verlies draait van 15 miljoen euro per maand. Waarschijnlijk omdat de verzekeraar polissen onder de kostprijs heeft aangeboden. Zorgverzekeraars Nederland meent dat het premiegevecht van vorig jaar verzekeraars gemiddeld 40 euro per verzekerde heeft gekost. (ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Achmea-topman Van Montford vertrekt

Zorgverzekeraar Achmea imiteert Pyrrhus (weblog)

Kleine zorgverzekeraars scoren beter

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.