Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

SCP rekent op 1,5 miljard voor huishoudelijke hulp

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) heeft becijferd dat gemeenten voor 2012 kunnen rekenen op een macrobudget van 1431 miljoen euro voor huishoudelijke hulp. De werkelijke uitgaven waren in 2010 iets lager dan het rijksbudget: 1319,9 miljoen euro in plaats van de gebudgetteerde 1327,3 miljoen euro.
SCP rekent op 1

In het bestuurlijk overleg tussen rijk en gemeenten is afgesproken dat het macrobudget voor de huishoudelijke hulp voor 2012 wordt gebaseerd op de uitgaven in 2010, gecorrigeerd met de prijs- en volumeontwikkelingen tussen 2010 en 2012. De werkelijke uitgaven waren in 2010 iets lager dan de verwachte uitgaven en het daarop gebaseerde rijksbudget: 1319,9 miljoen euro in plaats van de gebudgetteerde 1327,3 miljoen euro.

Vermindering

Het SCP heeft voor 2012 het macrobudget becijferd op 1430,9 miljoen euro. Sinds 2005 zijn de uitgaven voor hulp in natura sterk gedaald door een lagere volumegroei, lagere prijzen en een verschuiving van relatief dure huishoudelijke hulp naar de relatief goedkope huishoudelijke hulp1, wat een vermindering met 302 miljoen euro opleverde.

Uitgaven

De uitgaven voor het persoonsgebonden budget (pgb) vielen 99 miljoen euro hoger uit. Tegelijk was de opbrengst uit eigen bijdragen lager dan verwacht: 47 miljoen euro. Daarnaast bleef een restpost over van 78 miljoen euro, bestaande uit niet-gedocumenteerde uitgaven. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Vérian stopt met huishoudelijke hulp

Coloriet stopt met levering huishoudelijke hulp

Vitras/CMD stopt compleet met huishoudelijke hulp

SCP:Fors overschot op Wmo-budget gemeenten

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. ja geen verzekering hulp,geen reisgeld moet van mager budget af huishoudelijke hulp 2085 euro per jaar voor 185uur hulp min verzekering ,reisgeld hulp 1.500euro over ,dat is zorg op maat
    geen verzekering hulp geen hulp want dat ben je wettelijk verplicht wat als de hulp in huis een ongeluk krijgt? nou dan zit je je leven verder met veelll schuld en loondoor betalen.zuidhorn betaald onder minimum 8,95 euro blijft er over per uur.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.