Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sensire en Slingeland zetten e-health in bij COPD

Redacteur Zorgvisie
Het Slingeland Ziekenhuis, zorgorganisatie Sensire, verzekeraar Menzis en zorginnovatiebedrijf Focus Cura starten samen een innovatieproject om de zorg voor COPD-patiënten te verbeteren. Daarbij maken ze gebruik van e-health.
HartWatch - Fotolia - 400.jpg
Foto: Fotolia

De vier partijen willen niet alleen de zorg verbeteren, maar ook het aantal ziekenhuisbezoeken voor mensen met COPD terugbrengen. Eerder liep er al een pilot die het aantal ziekenhuisopnamen terug heeft gebracht, meldt Sensire. Om daar gevolg aan te geven wordt nu het samenwerkingsproject gestart. Daarin houden mensen net als in de eerdere pilot zelf hun gezondheid bij in apps en controleren verpleegkundigen hun waarden op afstand. Op die manier kan worden bijgehouden of het dreigt mis te gaan bij de patiënten.

Eén budget voor COPD
Omdat de eerste pilot succesvol is, heeft Menzis aangegeven het project de komende drie jaar te financieren. Daarbij krijgen het ziekenhuis en de zorgorganisatie samen één budget voor de COPD-zorg, dat niet gekoppeld is aan een specifieke behandeling of thuiszorgmoment. Een belangrijke ontwikkeling, schrijft Sensire, omdat er de laatste jaren steeds meer mensen met COPD bij komen en veel patiënten het liefst thuis zorg ontvangen. Via het samenwerkingsproject bereiken de vier partijen ruim 800 Menzis-cliënten die een behandeling krijgen van longartsen in het Slingeland Ziekenhuis.

Dossier E-health E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Lees meer>>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.