Serious game simuleert complete ziekenhuiswereld

In het nieuwe spel Hartslag ervaren spelers de consequenties van marktwerking, wet- en regelgeving en de noodzaak tot doelmatig werken. Het spel is een initiatief van Q-consult, Casemix en Frisse Blikken en wordt in samenwerking met drie ziekenhuizen en een farmaceut ontwikkeld.
Serious game simuleert complete ziekenhuiswereld
Foto: Casemix

Het fictieve ziekenhuis Hartslag MC kampt met allerlei uitdagingen die voor Nederlandse ziekenhuizen aan de orde van de dag zijn. In het spel komen thema’s aan bod als: het optimaliseren van het primair proces, grip krijgen op administratieve processen en proactief omgaan met stakeholders.

Interactief proces

Lisette Trieschnigg, consultant Q-consult, legt uit dat het spel bedoeld is voor hoger management, financieel managers en medisch specialisten. Maar het spel is ook goed te spelen door lagen daaronder, zoals afdelingshoofden, managers zorgadministratie en zelfs verpleegkundigen. ‘In het spel worden verschillende processen gesimuleerd. Denk aan het primaire zorgproces waarbij een fictieve patiënt bijvoorbeeld

6
73

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.