Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SGL in beroep tegen faillissement

De Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) tekent hoger beroep aan tegen het faillissement dat de rechtbank in Maastricht donderdag uitsprak. In afwachting van de behandeling van dit beroep over drie of vier weken kan SGL in bedrijf blijven. Dat maakte SGL donderdagmiddag bekend.
SGL in beroep tegen faillissement

Om de drie of vier weken te overbruggen is overleg geweest met banken, UWV en zorgkantoren. Ook het vervoer voor de cliënten is gegarandeerd, aldus een woordvoerder van SGL. Dat vervoer wordt nu gedaan door Connexxion. SGL is verantwoordelijk voor zo’n 1300 cliënten in de provincie. Bij de stichting werken ongeveer 550 mensen.


Hoger beroep

De rechtbank heeft een curator benoemd, die akkoord is gegaan met het ingestelde hoger beroep. Het faillissement was onder meer aangevraagd door Speciaal Vervoer Limburg (SVL). SGL zou daar een grote betalingsachterstand hebben. Dat leidde er dinsdag toe dat SVL weigerde nog langer ritten te maken voor SGL en honderden gehandicapten noodgedwongen thuis moesten blijven. Inmiddels heeft SGL Connexxion in de arm genomen, die het vervoer regelt. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.