Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sherpa sluit locatie in Eemnes

De werkplek voor verstandelijk gehandicapten van zorgorganisatie Sherpa in Eemnes sluit haar deuren. De 96 cliënten en 24 medewerkers moeten uitzien naar een andere werkplek. Dat meldt regionaal dagblad De Gooi- en Eemlander.
Sherpa sluit locatie in Eemnes

De sluiting van de dagbestedingslocatie voor verstandelijk gehandicapten is een rechtstreeks gevolg van de bezuinigingen in de zorg, aldus De Gooi- en Eemlander. Sherpa krijgt bij het overhevelen van ABWZ-zorg naar de Wmo minder geld voor werk en dagbesteding, voor het begeleiden van cliënten en het huren van gebouwen. De cliënten kunnen dezelfde dagbestedingsactiviteiten verrichten op een andere locatie, dichter bij huis. Zij krijgen volgende maand te horen wat hun nieuwe werkplek wordt.

Vijf locaties

Sherpa wil dagbesteding blijven aanbieden op vijf basislocaties, verspreid over het Gooi: De Zonnewijzer in Hilversum, Activiteitencentrum Jan Ligthart in Bussum, Ambachtsweg in Huizen, Kijkoor in Eemnes en De IJssel in Baarn. Binnen een basislocatie worden meerdere activiteiten aangeboden.

Nieuwe opdrachtgevers

Sherpa betreurt de sluiting van de locatie in Eemnes, maar is blij dat de overige vijf basislocaties vooralsnog open blijven. De zorgorganisatie verkeert al langere tijd in financiële onzekerheid. Nog steeds is onduidelijk welke zorg gemeenten vanaf volgend jaar bij Sherpa gaan inkopen. Om daar niet volledig van afhankelijk te zijn, is Sherpa al enige tijd op zoek naar nieuwe opdrachtgevers.