Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Siemens brengt zorgtak naar de beurs

Siemens brengt zijn activiteiten op het gebied van gezondheidszorg begin volgend jaar naar de beurs. Dat maakte het Duitse bedrijf donderdag bekend bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers.
beursgong400.jpg

De afsplitsing van Siemens Healthineers werd al in mei 2014 aangekondigd. De verzelfstandiging moet de divisie die concurreert met Philips meer mogelijkheden geven om te groeien. Siemens-topman Joe Kaeser liet weten de opbrengsten van de beursgang te willen gebruiken voor acquisities.

Winst
Siemens behaalde in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 21,4 miljard euro. Dat is 8 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst steeg met 7 procent tot 1,5 miljard euro. Het industriële conglomeraat hield vast aan zijn eerder afgegeven verwachtingen voor het hele jaar. (ANP)

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.