Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sint Franciscus verwerkt afval milieuvriendelijk

Het Sint Franciscus Gasthuis laat een filtersysteem bouwen waarmee ziekenhuisafval en afvalwater op duurzame en milieuvriendelijke wijze verwerkt kan worden.
Sint Franciscus verwerkt afval milieuvriendelijk

Het Pharmafilter-systeem bestaat uit vermalers die worden geplaatst op diverse afdelingen binnen het ziekenhuis. Deze vermalers zijn via de riolering gekoppeld aan een zuiveringsinstallatie op het buitenterrein van het ziekenhuis. In de vermalers kunnen medewerkers onder andere biologisch afbreekbare po’s en urinalen, specifiek ziekenhuisafval en overgebleven voedsel deponeren.

Restproduct

Het gebruik van de vermalers op de afdelingen verbetert de veiligheid en hygiëne van patiënten en medewerkers. Het ziekenhuisafval wordt door de installatie voor een groot deel op biologische wijze afgebroken met als restproduct biobrandstof en een sterk gereduceerd percentage restafval.

Afvalwater

Het afvalwater wordt door de installatie gezuiverd van verontreinigingen, waaronder medicijnresten. De biobrandstof en het gezuiverde water zal het Sint Franciscus Gasthuis hergebruiken in de technische installaties.

Energiebesparing

Het Sint Franciscus Gasthuis heeft een aantal concrete doelstellingen opgesteld op het gebied van besparing van energie, water, afval en transportbewegingen. Het Pharmafilter-systeem levert hieraan een belangrijke bijdrage. ‘Het Sint Franciscus Gasthuis brengt met dit Pharmafilter-systeem zorg en duurzaamheid bij elkaar, omdat het de hygiëne in de patiëntenzorg verbetert’, aldus Wim van Schie, manager Facilitair Bedrijf van het Sint Franciscus Gasthuis.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.