Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sint krijgt onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau

Mark van Dorresteijn
Marjanne Sint ontving tijdens haar afscheidsbijeenkomst als bestuursvoorzitter van de Isala Klinieken de onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau.
Sint krijgt onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau
Foto: Pedro Sluiter fotografie

Zij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Henk Jan Meijer voor haar eerdere werkzaamheden als Secretaris Generaal bij het ministerie van VROM, haar verdiensten die zij in de afgelopen jaren geleverd heeft bij Isala en haar rol bij de Raad van de Volksgezondheid en Zorg (RVZ).

Topbestuurder

Als Secretaris Generaal van VROM (2000-2007) wordt zij geroemd om haar rol tijdens het Nederlands Voorzitterschap van de EU in 2004. Bijzonder was het feit dat zij, door haar eigen verdienste, als Secretaris Generaal leiding heeft gegeven aan de stuurgroep Voorzitterschap. Met haar voorzitterschap creëerde zij enerzijds een echte eenheid in de organisatie. Anderzijds heeft zij er voor gezorgd dat het bewustzijn voor de EU en het mondiale beleid enorm is vergroot en dit niet meer los gezien kan worden van het nationaal beleid. Bij Isala was Sint niet alleen de drijfveer achter de realisatie van de nieuwbouw, maar legde ze ook een nieuwe ambitie voor de toekomst neer: ‘Van het mooiste naar het beste ziekenhuis’. Daarbij stond de zorg voor de patiënt altijd centraal. Of, zoals Sint het memoreerde: “Wij zijn van de zorg”. Mensen verbinden, vertrouwen herstellen, zichzelf dossiers snel eigen maken en een scherp oog houden voor de mens achter die dossiers kenmerken haar persoonlijke aanpak. Dat maakt Sint, volgens de Zwolse burgervader, van een goed bestuurder een topbestuurder.

Officieel afscheid

Sint heeft maandagmiddag 20 januari officieel afscheid genomen van Isala. Tijdens een programma werd zij toegesproken door voorzitter raad van toezicht Rob van den Bergh, medebestuurslid Robbin Thieme Groen en voorzitter Stafbestuur Cor Holt. Tijdens een speciale Publieksacademie Passie uitgelicht stonden uroloog Tjard de Haan, kinderarts Jolita Bekhof en chirurg-oncoloog Anne Brecht Francken stil bij hun persoonlijke drijfveer voor de zorg en hoe zij een medisch inhoudelijke bijdrage leveren. Alle circa 300 genodigden gingen met nieuwe medische kennis naar huis. Het programma werd afgesloten met een speciaal bedanklied gezongen door een gelegenheidskoor van Isala-medewerkers.

Toekomst

Sint bereikt binnenkort haar pensioengerechtigde leeftijd, maar legt haar werkzaamheden voor de zorgbranche zeker niet neer. Ze blijft lid van de Raad van de Volksgezondheid en Zorg en voorzitter van Seneca, en start per 1 april als nieuwe voorzitter van de Stichting Topklinische Ziekenhuizen. Daarnaast vervult ze nog enkele commissariaten. Vanaf 20 januari maakt ze deel uit van een pool medelanders die tijdens het ochtendprogramma De Ochtend van 4 (Radio 4) het actuele nieuws bespreekt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.