Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sint Lucas Andreas en Onze Lieve Vrouwe Gasthuis verder als OLVG

Mark van Dorresteijn
Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam gaan samen verder als één ziekenhuis, onder de naam OLVG. Het Sint Lucas Andreas heet voortaan OLVG, locatie West. Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis heet voortaan OLVG, locatie Oost.
Sint Lucas Andreas en Onze Lieve Vrouwe Gasthuis verder als OLVG

Beide locaties blijven 24/7 basiszorg bieden, zoals Spoedeisende Hulp, Intensive Care en de centra voor moeder en kind. Patiënten behouden hun vertrouwde artsen en contactpersonen. Ook afspraken vinden op de bekende locatie plaats. Om de best mogelijke zorg te bieden, is er vanaf 19 oktober één gemeenschappelijk elektronisch patiëntendossier (Epic). Daardoor zijn medische gegevens altijd direct beschikbaar waar dat nodig is, op elke locatie en afdeling van het ziekenhuis. Alle gegevens zijn vanzelfsprekend strikt vertrouwelijk en streng beveiligd.

Fusie

De fusie van de twee Amsterdamse ziekenhuizen maakt het mogelijk de kwaliteit van zorg, opleiding en onderzoek verder te verbeteren. Door de samenwerking kan het OLVG verder specialiseren, waardoor steeds hogere kwaliteit van zorg kan worden geboden bij complexe behandelingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.