Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Slachtoffers’ Wmo in Zwartewater worden gecompenseerd

Zwartewater wil de lagere persoonsgebonden budgetten (pgb) in 2007 en 2008 met terugwerkende kracht repareren.

Hoewel het probleem landelijk speelt, komt Zwartewater nu met een eigen reparatieregeling. In de eerste jaarevaluatie van de Wmo geeft het college van B&W aan dat de budgetten met terugwerkende kracht, vanaf 1 januari 2007, worden verhoogd. Voor heel 2007 betekent dat 18.000 euro aan extra kosten. Voor 2008 is een raming van 40.000 euro gemaakt.

Cliëntenraad

Het eerste jaar van de Wmo wordt vanavond in de raadscommissie Samenleving geëvalueerd. Volgens wethouder Wolbert Meijer is de invoering, op wat kleine problemen na, soepel verlopen. De cliëntenraad Wmo, waarin maatschappelijke organisaties uit de gemeente participeren, fungeert goed als klankbordgroep. Het college gaat volgens Meijer nooit zonder het advies van de cliëntenraad naar de gemeenteraad.

Acute zorg

Verder moet de acute zorg beter worden geregeld. Op dit moment kan iemand die uit het ziekenhuis komt, wel meteen gebruikmaken van de wmo, maar bij problemen in de thuissituatie geldt dit niet. Een transferverpleegkundige van het ziekenhuis geeft een zorgindicatie, die door de gemeente wordt overgenomen. Volgens Meijer moet er een soortgelijk systeem ook voor acute problemen in de thuissituatie komen. (De Stentor)

Lees ook:

Kamer steunt plan voor Wmo-wijziging

Pgb slokt groeiruimte AWBZ op

VWS: geld pgb in juni op

‘Gemeenten zitten op 200 miljoen Wmo-geld’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.