Slimme software is nieuwe groeibriljant Philips

Philips mikt voor omzetgroei steeds meer op slimme software, die met kunstmatige intelligentie medische apparatuur steeds accurater en doelmatiger maakt. Dat zei Frans van Houten, CEO van Philips, op een persbijeenkomst in Amsterdam.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Philips_ISP90_Lobi_450.jpg
Foto: Philips

Betere technische apparaten is waar Philips van oudsher geld mee verdient. Met de beursgang van de lichtdivisie in mei richt Philips zich helemaal op de wereld van medische technologie. Elk jaar komt het technologiebedrijf met meer geavanceerdere versies MRI- en CT-scanners. Maar dat verdienmodel verandert in rap tempo. Slimme software en services om met kunstmatige intelligentie medische apparatuur steeds beter en doelmatiger te maken, worden steeds belangrijker. In 2016 zijn de verdienmodellen waarbij Philips een ombinatie van hardware, slimme software en services verkoopt, goed voor 28 procent van de jaaromzet van 17 miljard euro. Philips verwacht dat dit in

0
92

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.