Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slotervaart blijft ‘zo compleet mogelijk’

Mark van Dorresteijn
De MC Groep is nu daadwerkelijk eigenaar van het Slotervaartziekenhuis na een aandelentransactie op 31 december. Het Slotervaart moet een zo compleet mogelijk algemeen ziekenhuis blijven, volgens de nieuwe eigenaar.
Slotervaart blijft ‘zo compleet mogelijk’
Foto: ANP

‘Dankzij de overname en de nauwere samenwerking met en steun van het Antoni van Leeuwenhoek is een gezonde toekomst van het Slotervaartziekenhuis verzekerd’, laat de MC Groep weten. MC Groep wil dat het Slotervaartziekenhuis een zo compleet mogelijk algemeen ziekenhuis blijft en gaat daarover in gesprek met alle relevante stakeholders in Amsterdam. Als eerste prioriteit geldt de versteviging van de financiële positie. ING en Achmea hebben hun steun uitgesproken aan de plannen die tot de overname hebben geleid.

Financiën

De ziekenhuisapotheek, de daaraan verbonden onderzoeksactiviteiten, een perceel grond en de neurochirurgische oncologie zijn direct aan het AVL doorverkocht. Daarmee is de balans van het ziekenhuis fors verbeterd. Voor de apotheek en het farmacologisch onderzoek gaat het AVL nieuwbouwplannen ontwikkelen. De oncologische neurochirurgie en de intensive-care-activiteiten zullen in nauwere samenhang worden vormgegeven en fysiek verplaatst worden zodra de huidige uitbreiding van het AVL in 2015 gereed is.

Erbudak

Afgelopen maanden was er veel gesteggel over de verkoop van het ziekenhuis. Voormalig bestuursvoorzitter en minderheidsaandeelhouder Aysel Erbudak probeerde de transactie te blokkeren. In opdracht van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam loopt nog een onderzoek naar de zaak.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.