Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slotervaart lijkt voorlopig gered

AMSTERDAM - Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam lijkt gered van de ondergang. Het ziekenhuis heeft woensdagavond laat een geldschieter gevonden. De voorzitter van de Raad van Bestuur, Jan Kiemel, wil de identiteit van de nieuwe partij nog niet bekendmaken, aldus een woordvoerder donderdag.
Slotervaart lijkt voorlopig gered

Gisteren zagen de Amsterdamse woningcorporaties De Key en Het Oosten en zorginstelling Cordaan na lang wikken en wegen af van een overname. Volgens de drie partijen was het niet gelukt een verantwoord ondernemingsplan voor de exploitatie van het ziekenhuis op te stellen, ondanks de intentieovereenkomst die ze op 14 augustus hadden ondertekend.

10 Miljoen euro

Het Slotervaartziekenhuis verkeert al enige tijd in financiële problemen en was met verscheidene partijen in gesprek over een overname. Het ziekenhuis heeft onder meer een schuld van tien miljoen euro bij de Belastingdienst, die uiterlijk vrijdag moet zijn afgelost.

Donderdag betaling fiscus

“De afspraak is dat de nieuwe partij het bedrag donderdag aan de fiscus zal overmaken”, aldus de zegsman. Daarmee is een dreigend faillissement van de baan. Het zou voor het eerst zijn dat een Nederlands ziekenhuis in de openbare verkoop gaat. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.